Halaman

28 Disember 2015

No More School


Lepas SPM habis ni barulah ada masa sikitkan nak update , mengepos gambar dekat instagram , apa yang aku rasa selama ni feeling guilty gila sebab sebab nak exam sekarang semua dah boleh buat . My mummy pun sudah tak kisah la nak buat apa pun , even nak habis sebulan dah menghabiskan masa kat rumah tanpa memiliki sebarang kerja part time . Baru aku tahu selama ni nak memiliki pekerjaan part time pun alahai ramai tersusun weh. Almaklumlah masa ni la ramai pelajar pasca spm mula cepat-cepat nak dapatkan barang kemahuan , pergi melancong and so on . Ada yang tak habis-habis mereput ja dekat rumah ( alamak tak sedar diri dia pun sama ) . Kalau macam aku ni la payah nak dapat kerja sebabnya suka gila tangguh nak pi cari, At last mampu isi borang ja yang aku selalu dengar TUNGGU MANAGER CALL . Aku kalau macam tu memang aku dah tak letak harapan yang menggunung tinggi sangatlah . Orang lain dah nak masuk gaji bulan pertama dan aaku masih yang aku penganggur perabih berat kat dapur . By the way plan diet aku haram tak jadi pun . Mana sanggup nak berdepan lauk pauk yang mak aku masak tu , gila rugi kot . Sudah la lima tahun duk asrama sampai kekadang tu melengung duk kat dewan makan pikir OH MAK MASAK APALAH KAT RUMAH NI , paham sajalah dewan makan punya standard macam mana tak lekang dengan ikan jaket depa tu . Tapi Alhamdulillah tamat juga zaman persekolahan selepas selesai berja menghabiskan dakwat-dakwat terakhir pada kertas kajang subjek biologi pada 30 Nov lalu . Syukur .
Bila sudah habis , mereput ni lah aku ni mula pikirkan suka duka selama dua tahun berada di sekolah bersama trigen . Ingat senang kot nak dapat batchmates allboys macam kitorang salute lah sangat sebab ship-bonding kami sweet gila kalahakan makwe makwe kat luar . Tapi aku ni taklah rapat sangat dengan semorang sebab dua tahun bukan lama mana pun nak kenal hati budi semua , Nasib la tahun ni kami semua ditempatkan pada aras bawah kesemuanya .Masa gila sama-sama , ala setakat terasa hati biasalah kalau duduk dengan abang adik kat rumah masih juga ada macam tu . Kalau nak diceritakan pengalaman A-Z , takmampulah aku nak certikan sebab terlampau banyak sangat ( tak laratlah eden nak menulisnya ) .Aku tahu kalau yang rajin mengepos dekat instagram gambar batch memang sah mereka tengah rindu cuma takdalah nak tulis caption rindu selalu kan HAHHAHAH .

Tetapi aku rasakenangan yang paling banyak aku ada sepanjang menengah atasnya rasanya dengan Mirzan Zikri dengan Farhan Fauzi yang tak habis-habis dan tak jemu melayan karenah antara satu sama lain , Aku rasa tak dak lah kot rahsia besar besar yang kami simpan .Mirzan Zikri ni kecil orangnya kalau mahu dibandingkan dengan Allboys rasanya dialah antara yang tak nampak macam supersenior sebab puberty dia tu hit la juga tapip tak lah nampak ketara sangat jika nak dibandingkan masa dia seekolah rendah .Aku banyak kongsikan kisah , weird habbit yang aku ada pada dan dia pun sama lah suka cerita daripada yang jenis suka membazir sikit aku rasa , tak suka makan ikan , tak suka DM ni lah budakya dan yang palingtak boleh belah aku rasa dia lah yang suka ajak aku ke arah pembaziran wang melalui makan dekat kantin setiap hari cuti even lunch school day . Tapi dia pun banyak la belanja aku , yang paling aku ingat masa dia belanja aku makan kat Secret Receipe , First time kot aku masuk kedai yang agak mewah la bagi aku , Dia ni cekang english gila tahap PhD dahaku rasa dan aku doakan semoga dia berjaya la dalam ujian IELTS kot yang bakaldia ambil . Mirzan ni juga dia sebenarnya cekang dalam Chemistry cuma saja rendahkan diri , and if im not mistaken he will take pharmacist as his course at university soon . I hope too i can get the same university with him and farhan so we can have a vacation together during our mid sem break  . I feel so thankful bcos Allah swt has give me the opportunity to know , even it was two years i have did a lot of memorable things with him as we have been placed in the same dorm last year .

Yang kedua ni Farhan Fauzi , deni memang cekang gila bahas dengan Bahasa Melayu , Bila jadi deskmate ni macam macam la sikit karenah yang ada pada si bam bam ni , tapi tu semua aku rasa kenanganlah . Mak dia baik dan sangat mengambil berat tentang pelajaran ( MAK AKU PUN SAMA AHHAHAHA ) So dia la tukang cerita kataku perjalanan dia kat rumah sebelum SPM , dan mungkin harapan keluarga untuk dapat result 9A+ mungkin aminn .

Apapun, aku berharap la kami takkan lost contact , dan semoga dapat result yang cemerlang untuk spm yang bakal diumumkan pada mac nanti , see ya  . Terima kasih atas liku-liku kehidupan kita bersama HAHAHHA bye








Tiada ulasan: